Önkormányzati hírek

Krix Lajos polgármestertől és dr. Imre Gábor jegyzőtől

A II. vis maior pályázatunk is eredményes

Krix Lajos örömmel újságolta, hogy megszületett a döntés: a tavaly nyári özönvízszerű esőzések okozta úthibák javítására benyújtott II. vis maior pályázaton igényelt teljes összeget elnyertük. „Ez 33,28 M Ftos támogatást jelent, amihez csak a 10% saját erőt kell a községnek biztosítani.” – mondta a polgármester.

Tűzifa ellátás Tinnyén

Krix Lajos kérdésünkre elmondta, hogy a szociális tűzifa program keretében továbbra is igényelhető tüzelő. „Az önkormányzat odafigyel az ellátásra, Tinnyén az országosan ismertté vált űzifahiány sem merült fel, egyetlen igénylőt sem kellett visszautasítanunk. Az idei évtől még azzal is segítünk az arra rászorulóknak, hogy az önkormányzat a saját gépjárművével házhoz is zállítja az odaítélt tűzifát. Szükség esetén, amennyiben a tél erős foga nem enged, a szociális tűzifát az arra jogosultak továbbra is igényelhetik.” – hangsúlyozta Krix Lajos.

Közvilágítás

A polgármester tájékoztatása szerint a közterületi világítás hiányosságainak pótlására az önkormányzathoz 3 ajánlat érkezett be, rövidesen kiválasztásra kerül közülük az a szakcég, aki a tervezést és a kivitelezést el fogja végezni.

Utcanév táblák és házszámok

A hiányzó utcanévés útbaigazító táblák megrendelése már folyamatban van. Felszerelésük nyár közepéig meg fog történni.

Útkarbantartási terv

Számos jogos lakossági bejelentés érkezett részben a téli időjárás, részben a víz által történt elmosások miatt.

„Az önkormányzat jelenleg a helyi útkarbantartási terv véglegesítésén dolgozik.” – mondta Krix Lajos.

 

 

Roncs autók elszállítása

dr. Imre Gábor jegyző elmondta: „Intézkedni fogunk az elhagyott, rendszám nélküli gépjárművek közterületről történő elszállításáról. Találunk olyan vállalkozót, akit az önkormányzat megbíz majd a feladatattal.”

Kutyák az utcán

Több panasz is érkezett, ezért a jegyző kéri azokat a lakókat, akik kutyát tartanak, hogy ügyeljenek rá, hogy az állatok ne juthassanak szabadon az utcára.

Közterületfelügyelő

dr. Imre Gábor elmondta, hogy a türelmi időszak után a közterületfelügyelő az eredménytelen felszólítás, ill. figyelmeztetés után már bírságolhat.