Szent István Király napi családi nap Tinnyén

Kedves Tinnyei Lakosok!


A 2017-es Szent István ünnepségeken, augusztus 19-én 14 órától, ismét invitálnám Önöket, Titeket a Református Parókia kertjében, a Tinnyei Kulturális Kerekasztal szervezésében megrendezett Szent István Király napi családi napra, amely egyfajta kulturális találkozónak ígérkezik. Ezen rendezvényen azok az előadó művészek szerepelnek, akik Tinnyén élnek, vagy valamilyen kötődéssel bírnak a faluhoz.


(kép: TKK)

A programok még változhatnak, de a jelenlegi fellépők garantálják a sokszínű magas színvonalú szórakozást ezen ünnepi napon.

A programok a következőek:

Figurina Bábszínház: Gri/m/aszok

A társulat több évtizedes múlttal rendelkező, a magyar bábművészetben fontos szerepet betöltő társulat. Darabjai egyaránt szólnak gyerekeknek, s felnőtteknek. Négy Grimm-mesét takar a cím, viccesen, tárgyakkal eljátszva. A darab rendezője Siklósi Gábor, közreműködik Fers Klára.


(kép: Figurina)

Halmos Attila tanítványai

Halmos Attila nem csak fantasztikus prímás, hanem olyan zenepedagógus, aki tevékenysége folytán egyre többen kapcsolódnak be a népzenei muzsikálásba, ami igazi hungarikumot képvisel az európai zenei kultúrában.


Éles–Czakó Fine Handmade Jazz Triója Bolyki Sárával

A trió a hagyományos dallamos Swingtől a jazzrock-ig több stílusban játszik, de ebben a formációban Bolyki Sárával kiegészülve érdekes népzenével átitatott programot hoztak létre.


T.a.T. Színtársulat: Gyere haza, Mikkamakka

A társulat harmadik éve dolgozik. Tavaly a társulat az országos amatőr színjátszó találkozón ezüst minősítést kapott, s Monostori Ferenc, a homokszobrász, nyerte a legjobb alakítás díját Molnár Ferenc Liliom című darabjában. Most Lázár Ervin Négyszögletű kerek erdő című könyvéből a Gyere haza, Mikkamakka című mesét fogják előadni (nem csak gyerekeknek).


(kép: T.a.T.)

Bakos Kornélia és reneszánsz együttesének koncertje

Kornélia felejthetetlen tinnyei koncertjei sok embert vittek közelebb a klasszikus zenéhez. Világszínvonalú előadásuk ismét nagy élményt fog jelenteni, nem csak a komolyzene rajongóinak.


Egyebek

A délutánon lesznek kézműves foglalkozások, hőkamerás bemutató, sakk játszóház, gyerekeknek szabadtéri programok, közös főzés. Az esemény támogatására az önkormányzat felé a pályázat benyújtásra került, a képviselő-testület várhatóan az augusztusi ülésen dönt a pályázatról.

 

Aki szeretne valamilyen formában, akár programmal, akár a technikai lebonyolításban való segítséggel hozzájárulni a rendezvény sikeréhez, az jelentkezhet a Tinnyei Kulturális Kerekasztal titkáránál vagy a Körtvélyes újság szerkesztőségénél az alábbi elérhetőségeken:

TKK:

tinnyeikk@gmail.com, +36 30 220 1422

Körtvélyes:

szerkeszto@tinnye.info, +36 70 415 2086