Állatkínzás Tinnyén

Tinnyén az utóbbi időben ismeretlen személyek légpuskával, légpisztollyal lövöldöznek védtelen állatokra, kutyákra, macskákra (időnként mérgezéses esetek és egyéb kínzások is előfordulnak). Sajnos nem egyedi esettel állunk szemben, a faluban különböző helyszíneken fordultak elő hasonló szörnyűségek.

Ezek Bűncselekmények!

Melyek akár 2-3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők!


Légpuskával lőtték meg a labradort (kép: Ladányi Péter)

Néhány esetben a kutya kiszökött az utcára, úgy érte találat. Bár ez nem lehet magyarázat az indokolatlan bántalmazásra és lövöldözésre, érdemes minden kutyatulajdonosnak gondoskodnia arról, hogy az állatkák (a kutyusok) ne szökhessenek ki az utcára. Talán így a kutyák (és nem utolsó sorban az utcán sétáló emberek is) nagyobb biztonságban lehetnek.

Amennyiben rendelkeznek légpuskával vagy hasonló fegyverrel, kérjük ellenőrizzék a hozzáférhetőségét, nehogy bárki visszaélhessen használatával.


A fején találták el a cicát (forrás: facebook.com)

Kérjük, ha valaki információval rendelkezik ilyen esetről, esetleg az ő kedvence (kutyája/macskája) az áldozat, vagy ha állatkájában lövedéket, testén lövésnyomot vagy más kínzásra utaló sérülést talált, a sérülés adataival (dátum/idő, helyszín, állat, sérülés jellege, fénykép, stb.) jelentkezzen a Körtvélyes szerkesztőségénél az alábbi elérhetőségeken:

+36 70 415 2086
szerkeszto@tinnye.info

 

(a cikk a Körtvélyes 8., 2017/12-es lapszámában jelent meg [a szerk.])