Megszépült a Holofon Zrt. Hulladékfeldolgozó üzeme Tinnyén

Beszámoló

A projekt célja a HOLOFON Zrt. tinnyei telephelyének fejlesztése volt, mely egyrészt kiterjedt a telephely térburkolatának felújítására, mivel az előírt technológia megköveteli a belső szállítási utak jó, egyenes, sík minőségét. A fejlesztés során a meglévő beton útalap felhasználásával új egységes aszfaltburkolat építésére került sor, mely megfelel az előírásoknak, továbbá nagymértékben hozzájárul a telephely gazdaságos és biztonságos kiszolgálásához.

A fejlesztés következő szakaszában az I. sz. csarnok fedélszerkezetének felújítása történt meg, mely sem egészségügyi, sem munkavédelmi szempontból nem volt megfelelő, ezért a csarnok tetőszerkezetének teljes elbontását követően új hőszigetelt fém tetőpanel beépítését eszközöltük, mellyel több új funkcióval tudtuk bővíteni a csarnok kihasználtságát.


Megszépült a Holofon Zrt. hulladékfeldolgozó üzeme Tinnyén (fotó: Holofon Zrt.)

A II. sz. csarnok homlokzati felújítása szintén a fejlesztés részét képezte. Az épület zárhatóságával, korszerű technológiák, gépek telepíthetők, a dolgozók munkakörülményei nagymértékben javulnak, mely hosszú távon a termelékenység növelését eredményezi. A meglévő sérült állapotú trapéz lemez burkolat elbontását követően új monolit vasbeton lábazati fal készült és az elbontott homlokzat helyén új homlokzati fal épült acélfegyverzetű hőszigetelt falpanel rendszerből a szükséges kiegészítőkkel a meglévő kapuk nyílásméreteinek kialakításával, szegésekkel.

A projekt utolsó szakaszában a hídmérleg alépítménye szerkezeti monolit vasbetonból elkészült az üzemeltetéshez szükséges elektromos kiszolgáló rendszerrel együtt, mely után megtörténhetett a hídmérleg telepítése.

Köszönhetően a Nemzetgazdasági Minisztérium „Mikro kis- és  középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” elnevezésű pályázatnak, 2018. 06. 29-én sikeresen megvalósult a fejlesztés, melynek köszönhetően jelentősen javultak a telephely munkakörülményei.