Page header
 Főoldal 6 nap múlva:  Kommunális 13 nap múlva:  Kommunális,  Szelektív

Polgármesteri tájékoztató – információcsere (+hang)

az új M100-as út kapcsán tervezett (Tinnyét és Piliscsabát elkerülő) úttal kapcsolatban

2019.01.07., Ladányi Péter

Címkék: M100 (R11) Tinnyén élünk Közélet Tinnyén ezt lehet?

2019. január 7-én 15 órai kezdettel a tinnyei önkormányzat tanácstermében polgármesteri tájékoztatóra, pontosabban információ cserére került sor. A fő téma az M1 autópályát Esztergommal összekötő M100-as (korábbi nevén R11-es) gyorsút és a Tinnye-Piliscsaba elkerülő út terve volt.

A tájékoztatón Krix Lajos polgármester, dr. Molnár Ede alpolgármester, Darázs Lászlóné képviselő és a hivatal egyik munkatársa mellett főként a Piliscsabai úti lakópark lakóit érdekelte az új elkerülő út terve és részletei, de többen jöttek Tinnye más részéről és Piliscsabáról is. A megjelent egy híján 20 fő barátságos és konstruktív megbeszélést folytatott le.

Előzmények

A hirtelen megszervezett polgármesteri tájékoztató oka az volt, hogy a NIF és a tinnyei önkormányzat által tavaly november végén nyilvánosságra hozott M100-as tervdokumentáción látható, hogy az M100 (R11) gyorsút kapcsán egy Tinnyét és Piliscsabát is elkerülő út is a tervek között szerepel. Ez az elkerülő út az érintettek ingatlanjaitól nem túl messze húzódna, és ők erről korábban nem értesültek.

A Piliscsabai úti lakópark lakóinak nyílt levele Krix Lajos polgármesterhez (forrás: facebook.com)

A polgármesteri tájékoztató (információ csere)

A polgármester bevezetőjében elmondta, hogy minden, ami a tájékoztatón elhangzik, semmilyen kötelezettséget nem ró senkire. Majd hangsúlyozta, hogy az elkerülő úttal kapcsolatban több tájékoztatás is történt. Részletesen sorolta, hogy mikor volt a közmeghallgatás, ill. az önkormányzat új hivatalos újságjában, a Tinnyei Hírekben mikor mi jelent meg. Hozzátette, hogy ő is az internetről értesült arról, hogy az eddig R11-nek nevezett út új neve M100-re változott (az ügyben történt tájékoztatások és nyilvánosságra hozott információk összefoglalása a cikkünk végén található [a szerk.]).

Polgármesteri tájékoztató az M100 és a Tinnye-Piliscsaba elkerülő útról (fotó: Ladányi Péter)

A polgármester tájékoztatta a jelenlévőket, hogy februárban, esetleg márciusban nyilvános közmeghallgatás lesz a témában. Sólyom Gábor, az egyik lakó kérte, hogy ne csak a törvényileg előírt 5 nappal, hanem legalább 2-3 héttel korábban menjenek ki majd az értesítések erről (külön papíron és elektronikusan is). Mindenki dolgozik, nem minden munkahelyen lehet ilyen rövid időn belül szabadságot kivenni. Ráadásul, amíg a Körtvélyest mindig megkapja, az önkormányzat hivatalos lapja, a Tinnyei Hírek több lapszáma nem érkezett meg hozzá.

Több lakó is jelezte, hogy szívesen részt vesz az információ továbbításában (ha kapunk információt a témában, természetesen mi is közzétesszük azt [a szerk.]).

Polgármesteri tájékoztató az M100 és a Tinnye-Piliscsaba elkerülő útról (fotó: Ladányi Péter)

A megbeszélésen talán abban mindenki egyetértett, hogy a már évek óta jelentősen túlterhelt 10-es utat tehermentesítő M10-es út megépítése lenne az egyik legfontosabb prioritás az M100 mellett. Ráadásul ez nem csak Tinnye és Piliscsaba, hanem a 10-es út menti összes település érdekét is szolgálná. Többen javasolták és a polgármester is megerősítette, hogy a környező települések polgármestereivel egyeztetni fog a témában. Krix Lajos elmondta, hogy a tervezett M10-esnek még a környezetvédelmi engedélyei is megvannak.

Krix Lajos hangsúlyozta, hogy nagyon fontosnak tartja, hogy a közmeghallgatáson és a hasonló fórumokon minél több lakó legyen ott.

Nem sokkal az eseményt követően a megbeszélésen részt vevő egyik piliscsabai lakos a facebook-on az alábbi összefoglalót tette közzé:

„Piliscsabai fórumról tájékoztatás!
Kedves Csoporttársak!
Mai napon Tinnyén tájékoztatás volt a tervezett, Piliscsabát, Tinnyét, stb. érintő elkerülő út nyomvonalával kapcsolatban. Bár lényegében mindenkit érint, 15 ember volt csak jelen. Piliscsabai szempontból sokkal okosabb nem lettem, mivel lényegében a tinnyeiek problémája volt terítéken, de az viszont ugyanaz, ami minket is fenyeget. Létezik olyan nyomvonalterv Tinnyén, ami lakóépülettől 70-100 méterre halad. Szóval ők sem boldogok, illetve mi sem, amennyiben az ALDI-tól indul kb. a gázút vonalában az út, ez ugye megy a tó irányába, Garancstetőtől 100-150 méterre (Tinnye-Piliscsaba elkerülő út II. szakasz, 1/A változat). Útvonal tervekről beszélünk, ez még nem elfogadott, értelemszerűen változtatási lehetőséget is magában hordoz. De a felmerülő igények becsatornázása, egyáltalán információ szerzése ezeken a fórumokon lehetséges. Felmerült a közös települési (Piliscsaba, Tinnye, stb.) fórum/egyeztetés lehetősége, amennyiben lesz ilyen, szerintem jöjjön el minél több ember - remélem nem kell magyarázni, hogy ez mennyire közös érdek. Dióhéjban ennyi, remélem hasznos információval szolgáltam.”

Köszönjük.

 

Az esemény hangfelvétele letölthető, ill. meghallgatható:

 

 

R11/M100 Tájékoztatás – Hogy is volt?


2016-10-24: Az R11 tervezésének korai szakaszában ún. keleti és nyugati nyomvonalról volt szó. Ezzel kapcsolatos cikkünkben írunk a két nyomvonal versengéséről és a polgármester által szervezett aláírásgyűjtésről a keleti nyomvonal mellett, ahogyan a NIF elmaradt zsámbéki lakossági fórumáról is. Ekkor már tudni lehetett, hogy a kormányzat (kisebb bizonytalanságot követően) Lázár János váratlan, de annál határozottabb kijelentése szerint a nyugati nyomvonalról döntött. Írásunkat az akkor debütáló (általunk szerkesztett) önkormányzati újság, a TINNYE INFÓ novemberi, bemutatkozó száma is lehozza.

2016-12-07: A tinnyei Kossuth Lajos Művelődési Házban tartott falugyűlésen és közmeghallgatáson Krix Lajos, Tinnye polgármestere az R11 úttal kapcsolatban elmondja: „Tinnye gazdasági fejlődése a keleti nyomvonal esetén lenne garantált. A kormányzat a nyugati nyomvonal felé mozdult el, és bár gyűlnek az aláírások a keleti nyomvonal mellett, azt is meg kell majd vizsgálnunk, hogy milyen ajtó nyílik meg akkor, ha mégis a nyugati nyomvonal kerül majd megvalósításra”. A TINNYE INFÓ decemberi száma beszámol a falugyűlésről és közmeghallgatásról, bemutatva a polgármester fenti gondolatait.

2017-08-16: A tinnyei képviselő-testület 2017. augusztusi ülésén Török Éva képviselő kérdésére Krix Lajos elmondja, hogy a nyugati nyomvonal koncepciójának, tanulmánytervének kidolgozására írtak ki pályázatot. Ez az információ az általunk alapított és szerkesztett független Körtvélyes c. lap 2017. novemberi számának 7. oldalán, a képviselő-testületi ülésről szóló beszámoló cikkünk legvégén jelenik meg.

2018-04-11: Az önkormányzat honlapján megjelenik az M1-et Esztergommal összekötő gyorsforgalmi úttal kapcsolatos, 2018. április 16-i közmeghallgatás meghívója. Ebben ugyan szerepel, hogy szó lesz a bekötőutakról és a csomópontokról is, de a meghívó az elkerülő útról vagy utakról semmilyen említést nem tesz.

2018-04-16: Tinnyén megtartják a közmeghallgatást (ahogyan akkoriban az összes érintett településen is), csekély érdeklődéssel. A közmeghallgatáson már bemutatásra kerül a Tinnye-Piliscsaba elkerülő út terve is. Ugyanezen a napon jelenik meg (nem a mi szerkesztésünkben [a szerk.]) a Tinnyei Hírek című, új önkormányzati újság legelső, áprilisi száma, amelynek 4. oldalán megtalálható a közmeghallgatás meghívója, mellette a nyugati nyomvonal régi, 2016-os rajzával. A Körtvélyes 2018. májusi számában olvasói levél foglalkozik a közmeghallgatással és a Tinnyei Hírekben megjelent meghívóval (Sajnos az olvasói levél mellett a NIF szerzői jogokra hivatkozó tiltása miatt csak a NIF honlapján is megjelent – bár legalább friss – térképvázlat jelenhetett meg, amely elkerülő utat nem tartalmazott. Az elkerülő utat is tartalmazó nagy felbontású, részletes térkép nyilvánosságra hozatalát a NIF nem engedélyezte [a szerk.]). A Tinnyei Hírek júniusi lapszámának 8. oldalán számol be a közmeghallgatásról (a Tinnyei Hírek júniusi lapszámához sajnos nem tudunk link-et adni, mert az önkormányzat honlapján a lapszámra mutató hivatkozás hibás [a szerk]).

2018-05-16: A tinnyei képviselő-testület előzetes véleményezés céljából májusi ülésén tárgyalta és fogadta el az R11 gyorsút pontosított nyomvonalát és a Tinnye-Piliscsaba közös elkerülő szakasz „A” változatát (amely az R11 és 1133 számú út kapcsolatát biztosítja) azzal, hogy az elkerülő szakasz az R11 gyorsúttal egyidejűleg épüljön meg. A Tinnyei Hírek a júniusi lapszám 3. oldalán számol be a képviselő-testületi ülésen hozott döntésről (a Tinnyei Hírek júniusi lapszámához sajnos nem tudunk link-et adni, mert az önkormányzat honlapján a lapszámra mutató hivatkozás hibás [a szerk]).

2018-11-16: A kormányhivatal honlapján megjelenik a tervezett M100-as út (és a tinnyei/piliscsabai elkerülő út) vizsgálati dokumentációja. Az elkerülő út több változata is szerepel már a terjedelmes dokumentációban, tehát mind az első szakasz, mind a második szakasz letölthetővé válik (persze az más kérdés, hogy mindenki, aki most tölti le, láthatja, hogy időközben frissítették a letölthető fájl tartalmát: újabb kiegészítések, fájlok kerültek bele, még decemberi anyag is található benne… [a szerk.]).

2018-11-26: A tinnyei önkormányzat honlapján is megjelennek a vizsgálati dokumentáció linkei.

2019-01-06: Több facebook csoportban is megjelenik, hogy másnap a tinnyei önkormányzat tanácstermében polgármesteri tájékoztatóra kerül sor.

2019-01-07: Polgármesteri tájékoztató, ill. információcsere az M100-as út kapcsán tervezett, Tinnyét és Piliscsabát elkerülő út tervezetével kapcsolatban.

Ha tetszik Önnek ez a cikk, ossza meg ismerőseivel:

Iratkozzon fel RSS hírfolyamunkra!

Az RSS az egyik legrégebbi és legelterjedtebb technológiája a hírek elkötelezettség nélküli olvasásának. Nem kell telepítenie semmit és nem kell átadnia személyes adatait senkinek. Csak kapcsolódjon hírfolyamunkhoz és valahányszor új cikket publikálunk, személyes RSS olvasója értesíti Önt pont úgy, ahogy azt Ön kívánja.

Feliratkozás

Javasoljuk az RSS olvasónk használatát. Ingyenes.

Látogassa meg Facebook oldalunkat!

Inkább egy közösségi lény? Látogassa meg Facebook oldalunkat és kövessen minket ott. Oldalunkon a főbb cikkeinken kívül a környékbeli közösségi oldalak érdekes és releváns bejegyzéseiről is tájékozódhat. Ossza meg bejegyzéseinket ismerőseivel, beszélje meg őket más olvasókkal és élvezze a megbízható forrásból származó aktuális és érdekes híreket.

Megnézem

Értékelje munkánkat!

A Körtvélyes szerkesztőjeként végtelenül büszke vagyok arra, hogy többé-kevésbé rendszeres időközönként olyan univerzális kiadvánnyal lephetem meg Tinnye lakosságát, ami remek alapanyag papírrepülő hajtogatáshoz, alátétnek zöldség pucoláshoz, bélésnek szemetes kukába vagy gyújtósnak kandallóba.

Viszont elégedettséggel tölt el az is, amikor arról értesülök, hogy az újság valamelyik írása felkeltette olvasónk érdeklődését. Meleg szívvel gondolok azokra, akik az egész újságot elolvassák, esetleg fel is idézik valamelyik cikkét. Széles mosoly ül az arcomra, amikor valaki azzal fogad vagy keres meg, hogy szívesen adna interjút az egyik lapszámba. És végtelen hálát érzek akkor, amikor valaki úgy dönt, hogy részt vállal a tinnyeiek hiteles és tényleges tájékoztatásának kihívásaiban.

Ha az Ön számára is fontos, hogy a helyi történések híre azokhoz is eljussanak, akiknek nincs internet kapcsolata vagy jobb szeretik a helyi híreket kézbe véve lapozgatni, támogassa munkánkat! Fejlesszük közösen a tinnyei kommunikációt!

Írjon nekünk!

Küldje el nekünk cikk javaslatát, olvasói levelét, helyi vagy régiós híreit, közéleti vagy személyes élménybeszámolóját, vagy adjon fel apróhirdetést!

E-mailt küldök mutasd az e-mail címet

Jelentessen meg lapunkban fizetett hirdetést vagy vállaljon részt a Körtvélyes nyomdai költségeiben és a tinnye.info online működtetésében a CZMB Bt. CIB Bank Zrt.-nél vezetett

számú „Körtvélyes támogatás” közleménnyel történő átutalással. Támogassa Ön is a független helyi újságírást!

Olvasóink nevében is köszönöm szépen.

Czuczor Szabolcs,
felelős szerkesztő

Továbbiak a témákban:

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2022. október 26. (szerda), 16 órára a hivatal tanácstermébe

2022.10.25. 07:31

Változik a tinnyei képviselő-testület összetétele

Ladányi Péter lemondott, ezért új képviselő kerül a testületbe

2022.10.01. 09:40

Önkormányzati hírösszefoglaló

Többgenerációs családok rezsi támogatása, helyi ügysegéd helyett vörösvári kormányablak vagy kormányablak busz

2022.09.13. 08:52

Szent István napi ünnepség és tinnyei falunap

Főzőversennyel, játékos vetélkedővel és az elmaradhatatlan tűzijátékkal

2022.08.18. 10:48

Pufi mellény? De Lorean? 1,21 gigawatt?

Tényleg ez kell, ha ott akarok lenni egy képviselő testületi ülésen?!

2022.08.11. 08:55

Önkormányzati hírösszefoglaló

Eladó építési telkek, igazgatási ügyintéző kerestetik, ismét elérhető az ügysegéd

2022.05.11. 18:39

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2022. április 26. (kedd), 16 órára a hivatal tanácstermébe

2022.04.22. 17:46

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2022. március 9. (szerda), 16 órára a hivatal tanácstermébe

2022.03.07. 07:39

Felhívás partnerségi egyeztetésre

Az 1924-1935 hrsz. alatti területekre vonatkozóan. Határidő: március 4. (péntek).

2022.02.28. 12:30

Önkormányzati képviselő-testületi ülés ELHALASZTVA

De hivatalosan az is csak ma reggel derült ki, hogy eredetileg ma délután lett volna az ülés

2021.12.15. 11:43

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2021. december 15. (szerda), 15 órára a hivatal tanácstermébe

2021.12.08. 21:30

Beszámoló az M10-es út egyeztetésről

Borsó András, Pilisjászfalu alpolgármesterének tollából

2021.11.20. 06:33

Videó Tinnye Önkormányzatának képviselő-testületi üléséről: 2021.11.04. 15:00

A tartalomból: Az e-mail mint nem írásos forma? Percenkénti szavazások futószalagon, település rendezés M100 kapcsán, belterületbe vonások és átminősítések, mi lesz a „Zöli” helyén?…

2021.11.07. 21:29

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2021. november 4. (csütörtök), 15 órára a hivatal tanácstermébe

2021.11.03. 08:33

Lélekjelenlét

címmel nyílt meg Monostori Ferenc önálló kiállítása Zsámbékon, ami november elejéig még megtekinthető

2021.10.17. 16:30

Újabb részletes kérdőív az agglomerációs kerékpáros stratégia témájában

A használati szokásokon túl most a tárolás, átszállás, utaztatás is szóba kerül

2021.10.14. 11:33

Videó Tinnye Önkormányzatának képviselő-testületi üléséről: 2021.09.29. 15:00

A tartalomból: költségvetés, tejház, utcanévadás, civil pályázatok, gazdasági program, szociális tűzifa, Bursa Hungarica ösztöndíj, önerős útépítés, M100 és a tranzitforgalom…

2021.10.01. 12:12

Videó a Tinnye és Pilisjászfalu Közös Önkormányzatának képviselő-testületi üléséről: 2021.09.28. 17:30

A tartalomból: közös hivatal költségvetése, megállapodása, beszerzési szabályzatának módosítás

2021.09.30. 09:32

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2021. szeptember 29. (szerda), 15 órára a hivatal tanácstermébe

2021.09.22. 15:04

Kerékpáros kertváros

Tervezzük meg közösen az agglomeráció kerékpáros stratégiáját!

2021.09.21. 07:39

Felújítják a 10-es út pilisvörösvári szakaszát

Forgalomkorlátozás, félpályás lezárás, várakozási tilalom majd' két hétig

2021.09.20. 11:08

Csoportos kéményellenőrzés – 2. kör

2021-ben 14 címen már túl vagyunk. Van még igény összefogásra?

2021.09.20. 10:37

Újra közösségi szervezésű kéményellenőrzésre hívjuk fel a helyi vállalkozók figyelmét

Az elmúlt évekhez hasonlóan most is összefogással igyekszünk jó ajánlatot kérni

2021.09.07. 09:26

Videó a tinnyei képviselő-testület rendkívüli üléséről: 2021.08.27. 8:00

A tartalomból: szociális tűzifa, adótartozás telekért, M100 környezetvédelmi vizsgálata, tinnyei fociklub

2021.08.29. 14:12

Települési szintű pályázat háziállataink oltására, csipeztetésére és ivartalanítására

Jelentkezzen Ön is! Ha nyerünk, kedvenceink kezelése térítésmentes lesz.

2021.07.06. 09:01

Videó a tinnyei képviselő-testület üléséről: 2021.06.30. 16:00

A tartalomból: pandémia, M100, kommunikáció felelőssége, telekeladások, térfigyelő kamerák, súlykorlátozáshoz kötött behajtás, civil szervezetek támogatása, augusztus 20., települési feladatlista…

2021.07.01. 23:34

Tudja Ön, mi lett az előző javaslatával?

Vajon elfogadta vagy elutasította az önkormányzat? Itt ellenőrizheti.

2021.05.24. 10:00