Page header
 Főoldal Ma:  Kommunális,  Szelektív 7 nap múlva:  Kommunális

Tinnyei képviselő-testületi ülések

2019. április 3. (rendkívüli ülés)

2019.04.06., Ladányi Péter

Címkék: Képviselő-testületi ülések Közélet M100 (R11) Tinnyén ezt lehet?

A tinnyei képviselő-testület határozatban foglalt állást az M-100 autóúttal és a Tinnyét elkerülő tehermentesítő úttal kapcsolatban. Az ülést nagy érdeklődés övezte, több közvetlenül érintett helyben lakó is megjelent. Egy anyuka a gyermekével érkezett, és az egyik helyi lakosnak már nem jutott ülőhely.

 20190403_JKV.pdf
 20190403_JKVM.pdf
Az ülés előtt…
Napirend
1. M-100 autóúttal és a Tinnyét elkerülő tehermentesítő úttal kapcsolatos állásfoglalás
Letölthető hangfelvételek, dokumentumok

Jelenlévők: Krix Lajos polgármester, dr. Molnár Ede Levente alpolgármester,
Darázs Lászlóné, Lőrincz László, Naszvadi Győző és Török Éva képviselők,
dr. Imre Gábor jegyző és jegyzőkönyv-vezető

Az ülés előtt…

 20190403_rk_Krix_Lajos_nem_adja_meg_a_szot.mp3

A képviselő-testületi ülés előtti percekben a megjelent lakók egyike írásban szeretett volna átadni egy előre megfogalmazott állásfoglalás tervezetet a polgármesternek, a jegyzőnek és a megjelent képviselőknek. A jegyző felhívta a lakó figyelmét, hogy az ülést a polgármester fogja vezetni, és neki van joga ahhoz, hogy szót adjon.

Krix Lajos azonban nem engedélyezte az írás átadását, és nem adott szót a tinnyei lakosnak:

Még nem kezdtük meg a képviselő-testületi ülést, és
a képviselő-testületi ülés az önkormányzati törvény és az SZMSZ-ben meghatározottak szerint folyik. [...]
Nem adom meg a szót, tessék leülni. Kint az utcán lehet osztani, ez képviselő-testületi ülés, nem pedig lakossági fórum. – mondta Krix Lajos.

 

(ennek ellentmond, hogy a polgármester által hivatkozott SZMSZ, azaz a 9/2013 sz. önkormányzati rendelet 12. §-a szerint a polgármester és a képviselő-testület csak az érintett lakosok meghallgatása után nyilvánít véleményt [a szerk.])

Tinnye Község Képviselő-testületének 9/2013 (VII. 4.) sz. önkormányzati rendelete (SZMSZ), 12. §

 

Napirend

 20190403_rk_0_Napirend.mp3

Krix Lajos köszöntötte a megjelenteket. Megállapította, hogy a képviselő­-testület határozatképes, Nagy Jenő képviselő betegség miatt nem jelent meg, dr. Molnár Ede alpolgármester pedig valószínűleg érkezni fog és majd bekapcsolódik a munkába. Az ülés határozatképes, a jegyzőkönyvet dr. Imre Gábor jegyző vezeti.

A polgármester elmondta, hogy rendkívüli ülés esetén kizárólag a meghirdetett napirendi pont tárgyalása lehetséges. Hozzátette, hogy a rendkívüli ülés az SZMSZ alapján, amiatt került összehívásra, mert a képviselők több, mint 25%-a igényelte, hogy tartsanak rendkívüli ülést a témában.

Elfogadott napirendi pont:

1. M-100 autóúttal és a Tinnyét elkerülő tehermentesítő úttal kapcsolatos állásfoglalás

 Elfogadva: 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodás

1. M-100 autóúttal és a Tinnyét elkerülő tehermentesítő úttal kapcsolatos állásfoglalás

 20190403_rk_1_Allasfoglalas_M100_es_Elkerulo_ut.mp3

Krix Lajos Tinnye polgármestere emlékeztette a képviselőket, hogy nagyon régi témáról van szó, 10-15 évvel ezelőtt kezdtek felgyorsulni az utakkal kapcsolatos események. Röviden vázolta az azóta történteket.

(dr. Molnár Ede Levente alpolgármester időközben megérkezett [a szerk.])

A polgármester elmondta, hogy két lakossági fórum keretében bárki kifejthette véleményét. Megjegyezte, hogy az utóbbi hónapokban olyan vélemények is elhangzottak, amelyek a polgármester szerint alapjaiban kérdőjelezik meg az eddigi szakfeladati és hatósági munkát.

Krix Lajos így fogalmazott: „Magam is többekkel azon a véleményen vagyunk, hogy a lakóhelyünktől távolabbi településen élők természetesen véleményt formálhatnak, de a tinnyei belügyekben úgy gondolom, hogy Tinnye lakossága és a szűk környezetünk kell, hogy a megoldásokat megtalálja. Nem feltétlenül csak az útra, hanem bármire vonatkozóan.”.

Azt gondolom, hogy elérkeztünk oda,
a képviselő-testületünk egy igen fontos feladat előtt áll, hogy a lakosság többségének a véleményét tükrözze a határozatunk. – fogalmazott a polgármester.

Hozzátette, hogy Nagy Jenő képviselő – bár betegsége miatt megjelenni nem tudott az ülésen – kérte, hogy a polgármester tolmácsolja támogatását a határozattal kapcsolatban. Miután a megjelent képviselők részéről hozzászólás nem volt, Krix Lajos felolvasta a határozat tervezetet.

A tinnyei képviselőtestület 2019. április 3-i rendkívüli ülése (fotó: Ladányi Péter)

A határozat tervezete szerint a tinnyei képviselő-testület a Constreal Kft. C210/2017 tervszám alatt, Esztergom-M1 autópálya közötti tervekben foglaltakat az alábbi kiegészítésekkel támogatja:

1. Az M100-as autóúttal azonos időben épüljön meg a Tinnye központi falurészét északról elkerülő, az M100-as, 102-es és 1133-as sz. utat összekötő út (I/1. szakasz),
2. A fenti út terveinek 2019. március 19-i kiegészítése alapján, három helyen biztosítani kell a szintbeli áthaladási lehetőséget,
3. A fenti út terveinek 2019. március 14-i kiegészítésében szereplő süllyesztett pálya vezetését úgy kell megoldani, hogy az útpálya szintje és a földgát közti magasság 5 m legyen,
4. A 102-es és a 1133-as sz. útra a 7,5 t összsúly feletti járművek behajtását meg kell tiltani.

(Az önkormányzati határozat tervezetét a vonatkozó jogszabályok és NAIH állásfoglalás ellenére cikkünk készítéséig még nem hozták nyilvánosságra [a szerk.])

Az ülés elején is szót kérő lakó újra megpróbált szót kérni, de azt a jegyző és a polgármester ezúttal sem tették lehetővé. „Az Ötv. és a Szervezeti és Működési Szabályzatunk szerint hallgatóságként kezeljük, a szót nem adom meg. Ez képviselő-testületi ülés. A lakossági fórum pl. a jövő héten pénteken 18 órakor lesz újabb lakossági fórum. És szavazás közben vagyunk.” – fogalmazott Krix Lajos.

Ezután a képviselők szavaztak a határozati javaslatról.

 Elfogadva: 6 igen, 0 nem, 0 tartózkodás

 

A megjelent lakók eljuttatták állásfoglalás tervezetüket szerkesztőségünkhöz (FIGYELEM! Ez nem a képviselő-testület által elfogadott, hanem a lakók által javasolt szöveg!):

Az érintett lakosok állásfoglalás tervezete, amit Krix Lajos nem engedett a képviselőknek átadni

 


Hangfelvételek, videók:

 20190403_rk_Krix_Lajos_nem_adja_meg_a_szot.mp3
 20190403_rk_0_Napirend.mp3
 20190403_rk_1_Allasfoglalas_M100_es_Elkerulo_ut.mp3

Dokumentumok:

 20190403_JKV.pdf
 20190403_JKVM.pdf

A tinnyei önkormányzat kapcsolódó oldalai:

Képviselő-testületi ülések jegyzőkönyvei
Önkormányzati határozatok
Önkormányzati rendeletek

Ha tetszik Önnek ez a cikk, ossza meg ismerőseivel:

Iratkozzon fel RSS hírfolyamunkra!

Az RSS az egyik legrégebbi és legelterjedtebb technológiája a hírek elkötelezettség nélküli olvasásának. Nem kell telepítenie semmit és nem kell átadnia személyes adatait senkinek. Csak kapcsolódjon hírfolyamunkhoz és valahányszor új cikket publikálunk, személyes RSS olvasója értesíti Önt pont úgy, ahogy azt Ön kívánja.

Feliratkozás

Javasoljuk az RSS olvasónk használatát. Ingyenes.

Látogassa meg Facebook oldalunkat!

Inkább egy közösségi lény? Látogassa meg Facebook oldalunkat és kövessen minket ott. Oldalunkon a főbb cikkeinken kívül a környékbeli közösségi oldalak érdekes és releváns bejegyzéseiről is tájékozódhat. Ossza meg bejegyzéseinket ismerőseivel, beszélje meg őket más olvasókkal és élvezze a megbízható forrásból származó aktuális és érdekes híreket.

Megnézem

Értékelje munkánkat!

A Körtvélyes szerkesztőjeként végtelenül büszke vagyok arra, hogy többé-kevésbé rendszeres időközönként olyan univerzális kiadvánnyal lephetem meg Tinnye lakosságát, ami remek alapanyag papírrepülő hajtogatáshoz, alátétnek zöldség pucoláshoz, bélésnek szemetes kukába vagy gyújtósnak kandallóba.

Viszont elégedettséggel tölt el az is, amikor arról értesülök, hogy az újság valamelyik írása felkeltette olvasónk érdeklődését. Meleg szívvel gondolok azokra, akik az egész újságot elolvassák, esetleg fel is idézik valamelyik cikkét. Széles mosoly ül az arcomra, amikor valaki azzal fogad vagy keres meg, hogy szívesen adna interjút az egyik lapszámba. És végtelen hálát érzek akkor, amikor valaki úgy dönt, hogy részt vállal a tinnyeiek hiteles és tényleges tájékoztatásának kihívásaiban.

Ha az Ön számára is fontos, hogy a helyi történések híre azokhoz is eljussanak, akiknek nincs internet kapcsolata vagy jobb szeretik a helyi híreket kézbe véve lapozgatni, támogassa munkánkat! Fejlesszük közösen a tinnyei kommunikációt!

Írjon nekünk!

Küldje el nekünk cikk javaslatát, olvasói levelét, helyi vagy régiós híreit, közéleti vagy személyes élménybeszámolóját, vagy adjon fel apróhirdetést!

E-mailt küldök mutasd az e-mail címet

Jelentessen meg lapunkban fizetett hirdetést vagy vállaljon részt a Körtvélyes nyomdai költségeiben és a tinnye.info online működtetésében a CZMB Bt. CIB Bank Zrt.-nél vezetett

számú „Körtvélyes támogatás” közleménnyel történő átutalással. Támogassa Ön is a független helyi újságírást!

Olvasóink nevében is köszönöm szépen.

Czuczor Szabolcs,
felelős szerkesztő

Továbbiak a témákban:

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2023. május 18. (csütörtök), 17 órára a hivatal tanácstermébe

2023.05.16. 13:03

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2023. április 24. (hétfő), 17 órára a hivatal tanácstermébe

2023.04.22. 08:20

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2023. április 6. (csütörtök), 17 órára a hivatal tanácstermébe

2023.04.05. 16:54

Önkormányzati hírösszefoglaló

Rajzpályázat, Gondosóra program, képviselő-testületi ülés

2023.02.22. 10:55

Meghívó közös önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2023. január 25. (szerdán) 18:00-kor

2023.01.22. 20:22

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2022. november 23. (szerda), 16 órára a hivatal tanácstermébe

2022.11.22. 10:24

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2022. október 26. (szerda), 16 órára a hivatal tanácstermébe

2022.10.25. 07:31

Változik a tinnyei képviselő-testület összetétele

Ladányi Péter lemondott, ezért új képviselő kerül a testületbe

2022.10.01. 09:40

Önkormányzati hírösszefoglaló

Barnakőszén igényfelmérés, KT ülés 2022. június 29. (szerdán): befagyasztott TOP+ pályázatok, művház részleges energetikai felmérése, rendelet a zöldterületek fenntartásáról, társadalmi egyeztetés a közösségi együttélés alapvető szabályairól, rendelet a közterületek használatáról, rendelet a partnerségi egyeztetések helyi szabályairól, lehetséges lángossütő a Pohl-udvarban, a református temető másfél milliós zöldterület-karbantartási költségei, nehézségek az önkormányzat bérbe adott ingatlanjai kapcsán, megszűnő közkutak, erdő beépítésre szánt belterületté jelölése

2022.09.25. 16:14

Önkormányzati hírösszefoglaló

Többgenerációs családok rezsi támogatása, helyi ügysegéd helyett vörösvári kormányablak vagy kormányablak busz

2022.09.13. 08:52

Szent István napi ünnepség és tinnyei falunap

Főzőversennyel, játékos vetélkedővel és az elmaradhatatlan tűzijátékkal

2022.08.18. 10:48

Pufi mellény? De Lorean? 1,21 gigawatt?

Tényleg ez kell, ha ott akarok lenni egy képviselő testületi ülésen?!

2022.08.11. 08:55

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2022. június 29. (szerda), 15 órára a hivatal tanácstermébe

2022.06.27. 12:19

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2022. május 25. (szerda), 15 órára a hivatal tanácstermébe

2022.05.25. 05:48

Önkormányzati hírösszefoglaló

Eladó építési telkek, igazgatási ügyintéző kerestetik, ismét elérhető az ügysegéd

2022.05.11. 18:39

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2022. április 26. (kedd), 16 órára a hivatal tanácstermébe

2022.04.22. 17:46

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2022. március 9. (szerda), 16 órára a hivatal tanácstermébe

2022.03.07. 07:39

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésekre

Közös: 2022. február 21. (hétfő) 18:00-kor, tinnyei: 2022. február 24. (csütörtök) 16:00-kor

2022.02.20. 09:32

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2022. január 27. (csütörtök), 15 órára a hivatal tanácstermébe

2022.01.21. 21:29

Önkormányzati képviselő-testületi ülés ELHALASZTVA

De hivatalosan az is csak ma reggel derült ki, hogy eredetileg ma délután lett volna az ülés

2021.12.15. 11:43

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2021. december 15. (szerda), 15 órára a hivatal tanácstermébe

2021.12.08. 21:30

Beszámoló az M10-es út egyeztetésről

Borsó András, Pilisjászfalu alpolgármesterének tollából

2021.11.20. 06:33

Videó Tinnye Önkormányzatának képviselő-testületi üléséről: 2021.11.04. 15:00

A tartalomból: Az e-mail mint nem írásos forma? Percenkénti szavazások futószalagon, település rendezés M100 kapcsán, belterületbe vonások és átminősítések, mi lesz a „Zöli” helyén?…

2021.11.07. 21:29

Meghívó önkormányzati képviselő-testületi ülésre

2021. november 4. (csütörtök), 15 órára a hivatal tanácstermébe

2021.11.03. 08:33

Meghívó közmeghallgatásra

2021. október 20. (szerda), 18 órára az iskola tornatermébe

2021.10.09. 12:59

Videó Tinnye Önkormányzatának képviselő-testületi üléséről: 2021.09.29. 15:00

A tartalomból: költségvetés, tejház, utcanévadás, civil pályázatok, gazdasági program, szociális tűzifa, Bursa Hungarica ösztöndíj, önerős útépítés, M100 és a tranzitforgalom…

2021.10.01. 12:12

Videó a Tinnye és Pilisjászfalu Közös Önkormányzatának képviselő-testületi üléséről: 2021.09.28. 17:30

A tartalomból: közös hivatal költségvetése, megállapodása, beszerzési szabályzatának módosítás

2021.09.30. 09:32