Főoldal Ma:  Kommunális,  Szelektív 3 nap múlva:  Lapzárta 23.

Tinnyei képviselő-testületi ülések

2019. április 3. (rendkívüli ülés)

2019.04.06., Ladányi Péter

Címkék: Képviselő-testületi ülések Közélet M100 (R11) Tinnyén ezt lehet?

A tinnyei képviselő-testület határozatban foglalt állást az M-100 autóúttal és a Tinnyét elkerülő tehermentesítő úttal kapcsolatban. Az ülést nagy érdeklődés övezte, több közvetlenül érintett helyben lakó is megjelent. Egy anyuka a gyermekével érkezett, és az egyik helyi lakosnak már nem jutott ülőhely.

Az ülés előtt…
Napirend
1. M-100 autóúttal és a Tinnyét elkerülő tehermentesítő úttal kapcsolatos állásfoglalás
Letölthető hangfelvételek, dokumentumok

Jelenlévők: Krix Lajos polgármester, dr. Molnár Ede Levente alpolgármester,
Darázs Lászlóné, Lőrincz László, Naszvadi Győző és Török Éva képviselők,
dr. Imre Gábor jegyző és jegyzőkönyv-vezető

Az ülés előtt…

 20190403_rk_Krix_Lajos_nem_adja_meg_a_szot.mp3

A képviselő-testületi ülés előtti percekben a megjelent lakók egyike írásban szeretett volna átadni egy előre megfogalmazott állásfoglalás tervezetet a polgármesternek, a jegyzőnek és a megjelent képviselőknek. A jegyző felhívta a lakó figyelmét, hogy az ülést a polgármester fogja vezetni, és neki van joga ahhoz, hogy szót adjon.

Krix Lajos azonban nem engedélyezte az írás átadását, és nem adott szót a tinnyei lakosnak:

Még nem kezdtük meg a képviselő-testületi ülést, és
a képviselő-testületi ülés az önkormányzati törvény és az SZMSZ-ben meghatározottak szerint folyik. [...]
Nem adom meg a szót, tessék leülni. Kint az utcán lehet osztani, ez képviselő-testületi ülés, nem pedig lakossági fórum. – mondta Krix Lajos.

 

(ennek ellentmond, hogy a polgármester által hivatkozott SZMSZ, azaz a 9/2013 sz. önkormányzati rendelet 12. §-a szerint a polgármester és a képviselő-testület csak az érintett lakosok meghallgatása után nyilvánít véleményt [a szerk.])

Tinnye Község Képviselő-testületének 9/2013 (VII. 4.) sz. önkormányzati rendelete (SZMSZ), 12. §

 

Napirend

 20190403_rk_0_Napirend.mp3

Krix Lajos köszöntötte a megjelenteket. Megállapította, hogy a képviselő­-testület határozatképes, Nagy Jenő képviselő betegség miatt nem jelent meg, dr. Molnár Ede alpolgármester pedig valószínűleg érkezni fog és majd bekapcsolódik a munkába. Az ülés határozatképes, a jegyzőkönyvet dr. Imre Gábor jegyző vezeti.

A polgármester elmondta, hogy rendkívüli ülés esetén kizárólag a meghirdetett napirendi pont tárgyalása lehetséges. Hozzátette, hogy a rendkívüli ülés az SZMSZ alapján, amiatt került összehívásra, mert a képviselők több, mint 25%-a igényelte, hogy tartsanak rendkívüli ülést a témában.

Elfogadott napirendi pont:

1. M-100 autóúttal és a Tinnyét elkerülő tehermentesítő úttal kapcsolatos állásfoglalás

 Elfogadva: 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodás

1. M-100 autóúttal és a Tinnyét elkerülő tehermentesítő úttal kapcsolatos állásfoglalás

 20190403_rk_1_Allasfoglalas_M100_es_Elkerulo_ut.mp3

Krix Lajos Tinnye polgármestere emlékeztette a képviselőket, hogy nagyon régi témáról van szó, 10-15 évvel ezelőtt kezdtek felgyorsulni az utakkal kapcsolatos események. Röviden vázolta az azóta történteket.

(dr. Molnár Ede Levente alpolgármester időközben megérkezett [a szerk.])

A polgármester elmondta, hogy két lakossági fórum keretében bárki kifejthette véleményét. Megjegyezte, hogy az utóbbi hónapokban olyan vélemények is elhangzottak, amelyek a polgármester szerint alapjaiban kérdőjelezik meg az eddigi szakfeladati és hatósági munkát.

Krix Lajos így fogalmazott: „Magam is többekkel azon a véleményen vagyunk, hogy a lakóhelyünktől távolabbi településen élők természetesen véleményt formálhatnak, de a tinnyei belügyekben úgy gondolom, hogy Tinnye lakossága és a szűk környezetünk kell, hogy a megoldásokat megtalálja. Nem feltétlenül csak az útra, hanem bármire vonatkozóan.”.

Azt gondolom, hogy elérkeztünk oda,
a képviselő-testületünk egy igen fontos feladat előtt áll, hogy a lakosság többségének a véleményét tükrözze a határozatunk. – fogalmazott a polgármester.

Hozzátette, hogy Nagy Jenő képviselő – bár betegsége miatt megjelenni nem tudott az ülésen – kérte, hogy a polgármester tolmácsolja támogatását a határozattal kapcsolatban. Miután a megjelent képviselők részéről hozzászólás nem volt, Krix Lajos felolvasta a határozat tervezetet.

A tinnyei képviselőtestület 2019. április 3-i rendkívüli ülése (fotó: Ladányi Péter)

A határozat tervezete szerint a tinnyei képviselő-testület a Constreal Kft. C210/2017 tervszám alatt, Esztergom-M1 autópálya közötti tervekben foglaltakat az alábbi kiegészítésekkel támogatja:

1. Az M100-as autóúttal azonos időben épüljön meg a Tinnye központi falurészét északról elkerülő, az M100-as, 102-es és 1133-as sz. utat összekötő út (I/1. szakasz),
2. A fenti út terveinek 2019. március 19-i kiegészítése alapján, három helyen biztosítani kell a szintbeli áthaladási lehetőséget,
3. A fenti út terveinek 2019. március 14-i kiegészítésében szereplő süllyesztett pálya vezetését úgy kell megoldani, hogy az útpálya szintje és a földgát közti magasság 5 m legyen,
4. A 102-es és a 1133-as sz. útra a 7,5 t összsúly feletti járművek behajtását meg kell tiltani.

(Az önkormányzati határozat tervezetét a vonatkozó jogszabályok és NAIH állásfoglalás ellenére cikkünk készítéséig még nem hozták nyilvánosságra. Cikkünket a határozat pontos szövegével a jegyzőkönyv vagy a határozat tervezete birtokában frissíteni fogjuk [a szerk.])

Az ülés elején is szót kérő lakó újra megpróbált szót kérni, de azt a jegyző és a polgármester ezúttal sem tették lehetővé. „Az Ötv. és a Szervezeti és Működési Szabályzatunk szerint hallgatóságként kezeljük, a szót nem adom meg. Ez képviselő-testületi ülés. A lakossági fórum pl. a jövő héten pénteken 18 órakor lesz újabb lakossági fórum. És szavazás közben vagyunk.” – fogalmazott Krix Lajos.

Ezután a képviselők szavaztak a határozati javaslatról.

 Elfogadva: 6 igen, 0 nem, 0 tartózkodás

 

A megjelent lakók eljuttatták állásfoglalás tervezetüket szerkesztőségünkhöz (FIGYELEM! Ez nem a képviselő-testület által elfogadott, hanem a lakók által javasolt szöveg!):

Az érintett lakosok állásfoglalás tervezete, amit Krix Lajos nem engedett a képviselőknek átadni

 


Hangfelvételek, videók:

 20190403_rk_Krix_Lajos_nem_adja_meg_a_szot.mp3
 20190403_rk_0_Napirend.mp3
 20190403_rk_1_Allasfoglalas_M100_es_Elkerulo_ut.mp3

A tinnyei önkormányzat kapcsolódó oldalai:

Képviselő-testületi ülések jegyzőkönyvei
Önkormányzati határozatok
Önkormányzati rendeletek

Iratkozzon fel RSS hírfolyamunkra!

Az RSS az egyik legrégebbi és legelterjedtebb technológiája a hírek elkötelezettség nélküli olvasásának. Nem kell telepítenie semmit és nem kell átadnia személyes adatait senkinek. Csak kapcsolódjon hírfolyamunkhoz és valahányszor új cikket publikálunk, személyes RSS olvasója értesíti Önt pont úgy, ahogy azt Ön kívánja.

Feliratkozás

Javasoljuk az RSSem használatát. Ingyenes.

Látogassa meg Facebook oldalunkat!

Inkább egy közösségi lény? Látogassa meg Facebook oldalunkat és kövessen minket ott. Oldalunkon a főbb cikkeinken kívül a környékbeli közösségi oldalak érdekes és releváns bejegyzéseiről is tájékozódhat. Ossza meg bejegyzéseinket ismerőseivel, beszélje meg őket más olvasókkal és élvezze a megbízható forrásból származó aktuális és érdekes híreket.

Megnézem

Értékelje munkánkat!

A Körtvélyes szerkesztőjeként végtelenül büszke vagyok arra, hogy többé-kevésbé rendszeres időközönként olyan univerzális kiadvánnyal lephetem meg Tinnye lakosságát, ami remek alapanyag papírrepülő hajtogatáshoz, alátétnek zöldség pucoláshoz, bélésnek szemetes kukába vagy gyújtósnak kandallóba.

Viszont elégedettséggel tölt el az is, amikor arról értesülök, hogy az újság valamelyik írása felkeltette olvasónk érdeklődését. Meleg szívvel gondolok azokra, akik az egész újságot elolvassák, esetleg fel is idézik valamelyik cikkét. Széles mosoly ül az arcomra, amikor valaki azzal fogad vagy keres meg, hogy szívesen adna interjút az egyik lapszámba. És végtelen hálát érzek akkor, amikor valaki úgy dönt, hogy részt vállal a tinnyeiek hiteles és tényleges tájékoztatásának kihívásaiban.

Ha az Ön számára is fontos, hogy a helyi történések híre azokhoz is eljussanak, akiknek nincs internet kapcsolata vagy jobb szeretik a helyi híreket kézbe véve lapozgatni, támogassa munkánkat! Fejlesszük közösen a tinnyei kommunikációt!

Írjon nekünk!

Küldje el nekünk cikk javaslatát, olvasói levelét, helyi vagy régiós híreit, közéleti vagy személyes élménybeszámolóját, vagy adjon fel apróhirdetést!

E-mailt küldök mutasd az e-mail címet

Jelentessen meg lapunkban fizetett hirdetést vagy vállaljon részt a Körtvélyes nyomdai költségeiben és a tinnye.info online működtetésében a CZMB Bt. CIB Bank Zrt.-nél vezetett

számú bankszámlájára „Körtvélyes támogatás” közleménnyel történő átutalással. Támogassa Ön is a független helyi újságírást!

Olvasóink nevében is köszönöm szépen.

Czuczor Szabolcs,
felelős szerkesztő

Ha tetszik Önnek ez a cikk, ossza meg ismerőseivel:

Továbbiak a témákban:

Meghívó Tinnye és Pilisjászfalu Közös Önkormányzatának képviselő-testületi ülésére

2021. szeptember 28. (kedd), 17:30 órára a hivatal tanácstermébe

2021.09.15. 07:33

Videó a tinnyei képviselő-testület rendkívüli üléséről: 2021.08.27. 8:00

A tartalomból: szociális tűzifa, adótartozás telekért, M100 környezetvédelmi vizsgálata, tinnyei fociklub

2021.08.29. 14:12

Videó a tinnyei képviselő-testület üléséről: 2021.06.30. 16:00

A tartalomból: pandémia, M100, kommunikáció felelőssége, telekeladások, térfigyelő kamerák, súlykorlátozáshoz kötött behajtás, civil szervezetek támogatása, augusztus 20., települési feladatlista…

2021.07.01. 23:34

Tudja Ön, mi lett az előző javaslatával?

Vajon elfogadta vagy elutasította az önkormányzat? Itt ellenőrizheti.

2021.05.24. 10:00

Véleménye van az M100-as településrendezési eszközökbe illesztéséről?

Írja meg észrevételeit a főépítésznek! Két hete van rá. Tavaly már megírta? Az nem számít.

2021.05.13. 17:05

Különleges adomány Tinnye önkormányzatától

Az adóbevételek elmaradása tükrében kifejezetten nagylelkű lépés ez a polgármesterünktől

2020.12.20. 15:31

Nehéz helyzetben vannak az önkormányzatok

Jön az adóellenőrzés, de ajánlunk 10 módszert is a hosszabb távú együttműködésre és a kommunikáció hiányának feloldására. Jó hír, hogy ezekből néhány már Tinnyén is megvalósult.

2020.12.08. 08:18

Videó a tinnyei képviselő-testület üléséről: 2020.10.28. 16:30

A tartalomból: pályázatok, közösségi hídépítés, forráskeresés az okos zebrára, íjászverseny, régiós tömegközlekedés, költségvetés, körzeti megbízott, ingatlan-vagyon hasznosítás, DIGI mobil Tinnyén, falu karácsony, térfigyelő kamerák, parkolás a főúton, önerős útépítés, adózási problémák…

2020.11.09. 11:35

Tinnyei álláspályázat (Frissítve)

Igazgatási ügyintéző-titkársági asszisztens munkakör betöltésére

2020.10.05. 18:02

Videó a tinnyei képviselő-testület rendkívüli üléséről

Közvetítés: 2020.09.18. 7:30

2020.09.28. 19:36

Videó a tinnyei képviselő-testület rendkívüli üléséről

Közvetítés: 2020.09.03. 7:45

2020.09.06. 11:20

Videó a tinnyei képviselő-testület üléséről: 2020.07.08. 16:00

A tartalomból: útfeltúrás az Adyban, várakozó okos zebra, önkormányzati csontvázak, sokasodó közösségi oldalak, elhalasztott átminősítések, DIGI mobil Tinnyén, pályázatok, tűzijáték, művházfelújítás…

2020.07.09. 21:29

Sőt, még annál is régebben… (Frissítve)

Unalmas, tudom. De Tinnyének van egy ősrégi, ráadásul elismert Facebook oldala is.

2020.06.07. 11:08

Ó, Tinnye már jóval korábban „beszállt az internetbe”

Van egy másik önkormányzati Facebook oldal is, tudta?

2020.04.22. 18:45

Hirdetmény – NIF Zrt. – M100 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó földutak építése, valamint országos közút építése (Kesztölc déli bekötőút)

Letölthető a KE-06/KTO/01439-46/2020. számú hirdetmény

2020.04.22. 16:35

Tinnye is „beszállt az internetbe”

Pedig volt már honlapja. De biztos a Facebook erejével majd hatékonyabb lesz.

2020.04.21. 12:24

Parázs vita egy csendes kis faluban

Már megint. És aki megelőzhetné, több éve nem tesz semmit.

2020.04.16. 23:30

Videó a tinnyei képviselő-testület rendkívüli üléséről (Frissítve)

Közvetítés: 2020.03.18. 7:30

2020.03.20.

Videó a Tinnye-Pilisjászfalu közös képviselő-testületi ülésről

Közvetítés: 2020.03.09. 18:00

2020.03.12.

Videó a tinnyei képviselő-testület üléséről

Közvetítés: 2020.02.26. 18:00

2020.03.01.

Pályázati Felhívás

Tinnye önkormányzati honlapjának helyreállítására

2020.02.27.

Tinnyei képviselő-testületi ülések

2019. július 17.

2019.07.20.

Településrendezés

Tinnyén

2019.05.29.

Tinnyei képviselő-testületi ülések

2019. április 24.

2019.04.30.

Megy a matekozás a tinnyei régióban: M1, M10, M100…

civil lakossági fórum volt a régió közúti fejlesztéseiről Tinnyén

2019.02.16.

Polgármesteri tájékoztató – információcsere (+hang)

az új M100-as út kapcsán tervezett (Tinnyét és Piliscsabát elkerülő) úttal kapcsolatban

2019.01.07.

Tinnyei képviselő-testületi ülések

2018. május 31. (rendkívüli ülés)

2018.11.24.